Toit

Vale-Napoleon

Populaarset Napoleoni kooki saad teha ka veidi lihtsamalt. Proovi seda mõne koduse sündmuse puhul või küpseta vale-Napoleon oma emale emadepäevaks!

See retsept sai valmistatud 2020. aasta emadepäevaks, kui jagasime Terevisiooni eetris mõtteid, millega ema üllatada. See oli väga vinge hommik, sest televisioon tuli meile täitsa koju külla. Mina olin suure beebikõhuga ja Uku-Robin nautis tainasöömist. Nalja sai ekraani taga kõvasti 😀 Retsepti leiad ka Pere ja Kodu veebist, kuhu ta samal ajal eelmisel kevadel üles sai.

Sel aastal tegin seda mõnusat koogikest üle pika aja jälle ning teeksin siinkohal väikesed täiendused. Agaavisiirupit paneks kindlasti ka mustasõstramoosi sisse, siis on kogu koogike natuke veelgi magusam. 🙂 Sidruni koorimisel pane tähele, et riiviksid vaid kollast koore osa – valge riivimisel tood koogile juurde veidi kibedama meki. Ning viimasena lehttainast võid kasutada kohe ka lehtede kujul – siis jääb üks lõikamine vähemaks ja saad need kohe enam-vähem sama suureks lõigata.
Koguseliselt peaks sellest jaguma umbes kuuele kuni kaheksale sööjale. Ent ausalt öeldes sõltub see täiesti sellest, kui hea koogi Sa valmis teed. On olnud ka kordi, kui tervest portsust jagub vaevu vaid neljale. 😉
Veidi nalja ka – kuigi tavaliselt toidu piltidelt tundub, et need on kindlasti stuudios, erivalgusega ja mis-iganes-atribuutidega tehtud, siis kaadritagune pilt on vahel hoopis teistsugune. See päris mõnsa koogipilt on tegelikult näiteks tehtud hoopis meie vannitoas. 😀

vale-napoleon

Retsept:
500 g lehttainast
300 ml vahukoort
200 g toorjuustu
100 g valget šokolaadi
50 g + 50 g agaavisiirupit
1 tl vanillisuhkrut
poole sidruni riivitud koor
200 g mustsõstraid
200 g maasikaid
100 g vaarikaid

Valmistamine:
Rulli lehttainas lahti nii, et kogus kataks umbes kaks ahjuplaati. Tõsta 180 kraadi juures küpsema 12 minutiks.

Vahusta vahukoor ja sega hulka vanillisuhkur. Sulata veevannil valge šokolaad. Sega toorjuust kokku 50 g agaavisiirupi, sidrunikoore ja sulatatud valge šokolaadiga. Soovi korral lisa maitse järgi veidi veel agaavisiirupit. Seejärel sega toorjuustukreemile hulka vahukoor. Purusta mustad sõstrad koos 50 g agaavisiirupiga saumikseriga ühtlaseks püreeks.

Tõsta koogipõhi ahjust välja ja jahuta. Jahtunud tainalehed lõika servadest sirgeks ning keskelt pooleks – kokku pead saama 4 ristküliku kujulist tainalehte. Servade ülejäägid pudista kaussi (selle tainapudiga katad hiljem koogi).

Nüüd tõsta kook kokku. Aseta alusele üks tainaleht, selle peale määri vahukoore-toorjuustu kreem ning peale pane mõned vaarikad. Aseta peale järgmine tainaleht, määri sellele mustsõstrapüree ja selle peale omakorda kreemikiht. Lisa taas tainaleht, kreemikiht ja siis uus tainaleht. Pealt kata kook viimase kreemi kihiga, pudista peale tainapudi ja kaunista marjadega. Võimalusel lase koogil enne serveerimist mõni tund seista.

 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga