Toit

Tomatisupp mozzarellaga

Mõnusalt kerge tomatisupp on tervislik ja lihtne valmistada. Kergelt vürtsine, mõnusa tekstuuriga ja üllatuseks tükike venivat mozzarellat. Njamm!

See on minu retseptide seast üks vanimaid. Umbes 2011. aasta paiku oli ta mu kõige lemmikum supp ja koduses menüüs pea iga nädal. Vahelduva eduga olen seda kümne aasta jooksul pää-äris palju teinud, aga nüüd viimasel paaril aastal on see vana klassika täiesti unustusse vajunud. Oma kodust retseptivihikut sirvides meenus ta uuesti ja nagu öeldakse, siis vana arm ei roosteta. 🙂

Algselt sai sinna retsepti kokku kuhjatud mustmiljon erinevat maitseainet ja teguviisi, aga täna värske pilguga peale vaadates teen selle veidi lihtsamaks. Päris algupäraselt panin siia sidrunipipart, ent soovitan pigem tavalist – vähem happesust ja naturaalsem mekk.  Kui osad tomatisupid on üleni pehmed püreed, siis minu supikeses on ka veidi tekstuuri – porgandi ja tomativiilud annavad ta olemusele minu arvates päris palju juurde. Tšillihelbeid lisa oma maitse järgi või soovi korral jäta need üldse ära. Kui sulle aga vürts meeldib, siis teelusika otsatäis on siin täiesti omal kohal.

Kogu supi kunn on aga see veniv mozzarella, mis supi põhjast mõne ampsuga kaasa reisib. See värske amps tomati-porgandi-tüümiani mekist suppi koos kreemise juustuga on oivaline. Proovi kindlasti järgi ja usun, et see supp leiab koha ka Sinu koduses menüüs.

Foto: Pille-Riin Toomsalu

Retsept (neljale):
500g Pomi tomatipastat
400g purustatud tomateid
2 keskmist porgandit
1 tomat
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
peotäis mozzarella juustu
pune, tšillihelbeid, soola, pipart
värsket tüümiani
laimi
veidi õli

Valmistamine:

Haki porgand ning keeda vees poolpehmeks. Haki sibul ja küüslauk, pruunista õlis koos maitseainetega ja lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja laimimahl. Viiluta tomat peenikesteks viiludes, kurna porgandid ning lisa supile. Keeda 10 minutit keskmisel kuumusel ja soovi korral maitsesta veel.

Serveerimiseks pane kausi põhja mozzarella juustu, tõsta peale supp ning kaunista tüümiani oksade ja laimisektoriga. Laim pressi enne söömist supile.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga