Toit

Pohla-punaveinikaste

Küülikuprae kõrvale serveeri praeleemest valmistatud veinikaste. Kalla potti kogu praeleem, mis küülikuvalmistamisest tuleb. Selle retsepti põhimõtet saad kasutada ka teiste lihapraadide valmistamisel – praeleem on alati kõige parem alus kastme valmistamiseks ja maitsete kokkusobivus on garanteeritud! 🙂

Pohla-punaveinikaste
Foto: Viljar Särekanno

Retsept (neljale kuni kuuele):
küülikuprae leem (ca 1-1,3l)
2 sl tärklist
2 sl külma vett

Valmistamine:

Kalla praeleem läbi sõela keedupotti ja keeda nõrgal tulel, kuni kastme kogus on poole võrra vähenenud. Sega väikses kausis tärklis külma veega. Vispelda segu kiirelt kastme hulka, et kaste pakseneks. 
Serveeri kohe.