Toit

Mahe kreveti ceviche

Ära lase end heidutada ceviche’i peenest nimest – seda imehead ja tervislikku kõhutäit on nii lihtne valmistada ja võtab aega vähem kui pool tundi!

Oma olemuselt on ceviche üks populaarne eelroog, mida valmistatakse enamasti näiteks värskest lõhest või krevettidest, mis “küpsevad” happelises kastmes. Tavapärasel ceviche’il on juures ka punane sibul ning kastmes tšilli, ent täna oli mul pigem mahedama söögi isu, seega jäid need kaks koostisainet kõrvale.

Selle kerge õhtusöögiga teen mina kummarduse oma selleaastastele jõuluvanadele. Ühest jõuluvana kingikotist leidsin head krevetid ning teisest muna pošeerimise kulbi. Usun, et see üllatab enamusi kui uskumatult lihtne on ceviche’i valmistamine. Nimi kõlab küll maru peenelt, aga uskuge mind, selle valmistamine on jõukohane ka kõige kogenematule kokkajale 🙂 Lihtsalt sega kastme osad kokku, haki sisse kurk ja avokaado ning ongi valmis! Minu söögitegu oli sellevõrra põnevam, et sain katsetada oma uut munakulpi ning mis seal salata – oli ikka lihtne küll seda muna nõnda kulbis pošeerida ja tuli hiiglahea! Maitsed sobisid omavahel kui valatult! Värske ja hõrk ceviche, krõbe rukkileib ning kreemjas pošeeritud muna täiendasid üksteist hästi ning kõht sai täis nii minul kui ka elukaaslasel.

Retsept (2-le):
150g krevette
veerand värsket kurki
1 küps avokaado

Kaste:
2 cm ingverit
1 spl kalakastet (Thai Fish Sauce)
2 spl oliivõli
1 laimi pressitud mahl
1 tl kookospalmisuhkrut
Valmistamine:
Kastme valmistamiseks riivi ingver ning pressi sellest kaussi ingveri mahl. Ingveri mahlale lisa kalakaste, oliivõli, laimimahl ning palmisuhkur ja sega kastet kuni suhkur on lahustunud. Tõsta krevetid kastmesse marineeruma. Haki parajateks tükkideks kurk ja avokaado ning lisa kaussi. Tõsta kõik kenasti segamini nii, et ka kurk ja avokaado saaksid kastmega kokku. Jäta 15 minutiks maitsestuma.

Serveeri klaasis näiteks pošeeritud muna ja viilu rukkileivaga.