Toit

Maguskartul rosmariiniga

Maguskartul on üks minu lemmikjuurvilju. See on nii mõnusalt pehme ja mahlane! Sel korral retseptis bataat rosmariiniga, selline klassikaline ahjukartulite maitsestus aga nagu ikka, madalama GIga versioonis. Meie peres on bataat igapäevaseks asenduseks tavalisele kartulile, seega sööme seda koos lihaga, lisame suppidesse jmt.

Tublimad võivad bataadid enne ära koorida, aga kiiremaks õhtuseks eineks võib täitsa vabalt ka lihtsalt bataadid korralikult vee all pesta ning tükeldada ja serveerida koos koorega.Foto: Viljar Särekanno

Retsept (4-le):
2 suuremat bataati
Kuhjaga peotäis värsket rosmariini
2 küüslauguküünt
5 spl oliivõli
Soola, pipart

Valmistamine: Koori või pese bataadid vee all (vastavalt soovile). Tükelda parajateks tükkideks ning laota ahjupannile. Lisa peale oliivõli, soola ja pipart ning rosmariinilehed. Rosmariinilehti on hea enne veidi muljuda, et nende maitse rohkem esile tuleks. Viska hulka ka kaks küüslaugu küünt. Küüslauku võib aga ei pea koorima, ent kindlasti vajuta küüs noa laia servaga lapikumaks (nii et küüslauguküüs veidi mureneb) – selliselt tuleb maitse rohkem esile ja mahlad eralduvad küüslaugust paremini. Küpseta ahjus 170 kraadi juures ca 30 minutit või kuni bataadid on pealt kuldsed ja parajalt pehmed.