Toit

Lihtne pasta basiilikupestoga

See ülilihtne pastaroog on mu koolieelikust õetütre lemmikretsept. Poes on saadaval lai valik valmispestosid, ent soovi korral valmista basiilikupesto kodus ise ja hoia klaaspurgiga külmikus.

Retsept sai kirja Pere ja Kodu ajakirja köögirubriigi jaoks septembris 2018. Igasuguste keerukamate kunsttükkide vahele on see pestoga pasta minu argipäevade lemmik. Tõttöelda pole argiõhtul enamustel meist aega, et hakata lasanjet valmistama või suppi keetma ning siis tuleb appi 15-minuti pasta. Isegi kui teha pesto ise, võtab see kõik kokku maksimaalselt 20 minutit. Lisaboonusena on see toit ka koolilapsele igati jõukohane – pane  koolijütsile pesto kappi ootele ja laps saab koju jõudes endale ise toitva söögi teha!

Foto: Viljar Särekanno

 

Retsept (ühele)

  • 70 g keetmata täistera-fusilli’t
  • 2 tl pestot
  • soovi korral veidi parmesani
  • kaunistamiseks basiilikulehti

Valmistamine:

Pane vesi potti keema. Kui vesi keeb, kalla sinna ettevaalikult fusilli­pasta ja keeda umbes 
9 minutit. Kurna keeduvesi ära ja kalla pasta tagasi potti. Lisa potti pesto ja sega hoolikalt läbi. Tõsta pasta taldrikule, soovi korral riivi peale veidi parmesani ja kaunista basiilikuga.

 

Foto: Viljar Särekanno