Toit

Lambalihahautis

Üks mõnusalt tummine hautis teeb alati tuju heaks ning kõhu täis. Eriti mõnus on see aga vihmastel suveõhtutel või jahedatel sügispäevadel.  Valmistamine on imelihtne! Pane kõik asjad ühte patta ja lase sel paar tundi ise podiseda. Lihtne, maitsev ja tervislik!

Mõte teha õhtusöögiks hautist võib esialgu tunduda nii mõnelegi ületamatu. Mul ei ole nii palju aega või ma ei oska on vaid mõned mõtted, mis tõenäoliselt pähe tikuvad. Tean, tean – ka minul käib too esimene päris tihti peast läbi. Kuulen palju tuttavatelt arvamust, et “sina vist kogu oma aja köögis veedadki”, aga tõttöelda olen ka mina täiesti tavaline naine, kes proovib tööelu, pereelu ja isiklikku elu kuidagi omavahel balansis hoida. Alati ei ole see väga lihtne ülesanne, aga alati on asi suhtumises. 🙂

Foto: Viljar SärekannoEsialgu ületamatu ülesandena näiv hautise valmistamine on tegelikult väga lihtne. Võta mingil hetkel päevast 15-20 minutit, et asjad patta sisse laduda. Koorid ja hakid ning maitsestad. Siis tõsta see pada umbes 2 tundi enne söömist ahju ja edasine toimub juba iseenesest. Lihtne, mis? Nii, et ära mõtle üle ja küpseta sel nädalal oma perele üks tervislik ja toitev hautis! 😉

Retsept:
kuuele kuni kaheksale

750 g kartuleid
500 g lambaliha
300 g porgandeid
300 g baklažaani
500 g tomatipastat
200 ml vett
1 sibul
3–4 küüslauguküünt
2 loorberilehte
suur punt peterselli
paar peotäit aedube
soola, pipart

Valmistamine:
Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Koori ja tükelda porgandid, baklažaan ja sibul. Haki lambaliha kuubikuteks ja pane kõik tükeldatu malmist haudepotti. Koori küüslauk, lisa patta. Lisa ka hakitud petersell, loorberilehed,
vesi, tomatipasta ja ohtralt soola-pipart. Sulge pada kaanega ja tõsta 190kraadisesse ahju 2 tunniks küpsema. Roog on valmis, kui liha on pehme ja laguneb koost. Pajaroa võid ka kena malmpotiga otse lauale tõsta.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga