Toit

Klassikaline burger

Pehme sai, toekas pihv ja hä-ä-ästi palju kastet. Kellele ei meeldiks mahlane klassikaline burger? Valmista seda oma tubases burgerivabrikus, metsas tulel või õues grillil – ühtmoodi nämma tuleb see kõikjal!

Üks väga hea klassikalise maitsega burger. Väikese vindi lisavad soolapähklid salatis ja suitsune mekk kastmes. Kukkel vali oma soovi järgi – kas klassikaline valge ja pehme või tervislikum täistera. Alternatiivina võid proovida burksi ka rukkipala koorikleiva vahel – jääb samuti väga mõnsa. 🙂

Kui mõnes etapis hätta jääd, siis burkside tegemisest videoretsepti leiad “Köögis koos Paulaga” Facebooki lehelt või siit samast otselingilt. Eriti inspireeriv on video lõpus burksi söömine! Burksi süües stiili pärast muretsema ei pea – ta on alati stiilne ja moes! 😉 Burgerit tuleb süüa ikka nii, et näppude vahelt kaste voolab, süda laulab õnnest ja patu maitse on suus. Nii, et dig in, jäta peensused seljataha ja alusta aastat korraliku burksipeoga!

klassikaline burger
Foto: Viljar Särekanno

Retsept (2 burgerit):
2 burgerikuklit
2 viilu Cheddari juustu
2 salatilehte
2 viilu kollast paprikat
6 viilu hapukurki

Pihv:
200 g hakkliha
1⁄2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 sl täisteraspeltajahu
1 muna
1–2 sl oliiviõli
soola-pipart

Salat:
100 g punast kapsast
50 g soolapähkleid
2 sl majoneesi
1 sl maitsestamata jogurtit

Kaste:
2 sl majoneesi
2 sl ketšupit
1 sl hapukoort
1 küüslauguküüs
1 tl suitsupaprika 
maitseainet
soola-pipart
veidi sidrunimahla

Valmistamine:

  1. Alusta pihvist. Pane hakkliha kaussi, lisa hästi peeneks hakitud sibul ja pressi hulka küüslauguküüs. Lisa jahu, muna, oliiviõli ja sool-pipar ning sõtku kätega ühtlaseks tainaks. Vormi tainast kaks suurt pihvi ja prae pannil mõlemalt poolt umbes 3 minutit.
  2. Salatiks haki punane kapsas peeneks ja pane kaussi. Lisa soolapähklid, majonees ja jogurt, sega hoolikalt
 läbi.
  3. Kastmeks pane kaussi majonees, ketšup, hapukoor, maitseained, sidrunimahl ja pressi hulka küüslauguküüs. Sega hoolikalt läbi.
  4. Nüüd tõsta burgerid kokku. Kuumuta burgerikukleid pannil või grillil. Lisa alumi- sele kuklipoolele juustuviil ja lase juustul kuumutades veidi sulada. Tõsta juustuga kuklipool serveerimisalusele, pane peale salatileht, hapukurgid, paprikaviil ja peale veidi kapsasalatit. Salatile tõsta 2–3 sl kastet ja sellele omakorda burgeripihv. Kõige peale pane kukli teine pool. Tee samamoodi teine burger ning asuge mugima!