Toit

Kinoapuder peekoni ja parmesaniga

Sügisene kooli- ja tööhooaeg on täies hoos ning korralikud hommikusöögid taaskord päevakorras. Kui otsid uusi pudruideid, mida perele söögiks pakkuda, vaata siia – leiad ühe mõnusa mehise hommikupudru!

Kui mõelda mehisele hommikusöögile, siis üldiselt tulevad mõttesse ikka valgurikkad toiduained. Ja seda see kinoapuder tõepoolest ka on – ülimalt valgurikas! Kinoa ise juba teadagi on väga kasulik ning sisaldab teravilja kohta ebatavaliselt palju proteiini, niisamuti on head valguallikad ka peekon ja parmesan.

Üks hää hommikupuder ei tohiks võtta ka liiga kaua aega ja mässamist. Vähemalt meie peres on paratamatus, et hommikud on üldiselt üsna udused ja uimased. Selle pudru tegemiseks läheb keskmiselt 10 minutit, seega täpselt paras hommikuseks eineks.

kinoapuder peekonigaRetsept (kahele):
2 klaasi vett
1 klaas kinoahelbeid
100g peekonit
100g parmesani
2 spl külmpressitud oliivõli
peotäis tüümiani

Valmistamine:
Soojenda vesi keemiseni, lisa kinoahelbed ja sool ning keeda umbes 10 minutit. Seni kuni puder keeb, haki peekon tükkideks ja prae pannil krõbedaks. Riivi parmesan väiksesse kaussi ja haki tüümian. Kui puder on valmis keenud, nirista see üle vähese oliivõliga ning sega hulka tüümian, praetud peekoni tükid ja riivitud parmesan. Tõsta puder kaussi, nirista peale veel veidi oliivõli ning puista kaunistuseks parmesani, peekonit ja tüümiani. Serveeri soojalt.

kinoapuder peekoniga