Toit

Kinoa-granaatõuna salat

Vaadates oma blogi postitusi, siis kaalukauss on hetkel tugevalt magustoitude poole kaldu ning puudu on ühe korraliku värske salati retsept. Suvise palavusega on aga meie toidulaual valdavalt just erinevad salatid, seega luban järgnevate kuude jooksul siia rohkem roheliste-retsepte lisada.

Eks me kõik ju tea, et salatit saab põhimõtteliselt kokku võluda ükskõik millest. Mulle endale meeldib kui salatis on kõike parasjagu -nii värsket kui ka teralisi, erinevaid värve ja huvitavaid maitseid. Seekordses salatis leidsid oma koha madala GI poolest tuntud kinoa ja granaatõuna seemned.

Foto: Viljar SärekannoRetsept (6-le):
1 karp salatisegu (näiteks rukola, lambasalat, lehtsalat)
300g kirsstomateid
200g värsket kurki
1/2 suurema granaatõuna seemneid
1/2 klaasi keetmata kinoad
3 spl oliivõli
1 spl granaatõuna siirupit
soola, pipart

Valmistamine:
Esmalt keeda kinoa. Selleks, et kinoal ei tuleks kibedat maitset, tuleb seda korralikult pesta. Kalla keetmata kinoa tihedasse sõela ning pese hoolikalt jooksva vee all ca 1-2 minutit pidevalt kinoad sõelal keerutades ja sõrmede vahel hõõrudes. Kalla pestud kinoa potti ning peale (sama klaasiga mõõdetud) 1 klaasitäis vett. Lisa sool ning lase kinoal keema tõusta. Seejärel vähenda veidi kuumust, kata pott kaanega ja lase vaikselt podiseda ca 15 minutit või kuni kogu vesi on imbunud. Kui kinoa on valmis, võib selle laotada küpsetuspaberile jahtuma – selliselt ei hakka kinoa terad üksteise külge kleepuma ja salat saab ahvatlevam!

Nüüd tõsta kokku salat. Aseta alusele salatisegu, peale hakitud kurk ja kirsstomatid, seejärel laota kinoa ning kõige peale granaatõuna seemned.

Kastmeks sega kausis oliivõli, granaatõuna siirup ning sool-pipar. Kalla kaste salatile ning asu nosima. 🙂