Toit

Domino tort

Dominod Dominotega Domino purul – see kook on neid mõnusaid küpsiseid otsast otsani täis. Tõeline maiasmokkade unistus ja sobib imehästi näiteks isadepäevaks!

Homme ongi isadepäev ja üks mõnus kook kuulub hea päeva alguse juurde. Kui sinu issile meeldivad Domino küpsised, on see tort kindel valik.  Retsept valmis aasta tagasi Pere ja Kodu 2020. aasta novembrinumbri jaoks, kui ilmus 6 maitsvat isadepäevaks sobivat koogiretsepti. Naljakas on hetkel tagasi mõelda, et see juba nii ammu oli, sest tundub nagu see oleks olnud eile… Samas ajakirjas oli ka Tarte Tatini retsept ning meie issi lemmiku pitsastruudli ehk pitsapatsi retsept.  Samas pundis olid veel sidruni-basiiliku tort, pistaatsiakeeks ja karamelline mustasõstratartlett. Küll need viimased ka varem või hiljem siia üles jõuavad. Aga kui mõni neist kohe eriti isutab, siis kirjuta mulle ja tõstan ta järjekorras ettepoole! 🙂

Üks mis kindel on see, et isadepäeva kooki peavad saama ka lapsed valmistada. Ja iga koogi juures on alati kohti, mida põnnid teha saaksid. Täna on plaanis ka Domino tort “Köögis koos Paulaga” lehe laivis üles võtta ja koos Uku-Robiniga homseks valmis teha.

Ilusat isadepäeva ja kallistage oma armsaid issisid!

Domino tort

Retsept (10-12le)
250 g Domino küpsiseid
50 g sulatatud võid
1,2 kg maitsestamata kohupiimapastat
150 g külmutatud musti sõstraid
130 g agaavisiirupit
100 g Domino küpsiseid
1⁄2 laimi pressitud mahl
1 tl vanillsuhkrut
5 tk lehtželatiini

Kaunistamiseks:
150 ml vahukoort
Domino küpsiseid
hõbedasi söödavaid 
tordipärleid

  1. Purusta Domino küpsised ja sega kokku sulatatud võiga. Suru küpsisepuru ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja tõsta see külmikusse tahenema.
  2. Kreemi valmistamiseks pane kaussi kohupiimapasta, mustad sõstrad, agaavisiirup
 ja vanillsuhkur ning purusta saumikseriga ühtlaseks püreeks. Pane želatiin külma vette likku. Kuumuta potis laimimahl. Pigista leotatud želatiinilehtedest välja üleliigne vesi ja lahusta need kuumas laimimahlas. Seejärel sega želatiinisegu kreemi hulka. Kõige lõpus murra väiksemateks tükkideks 100 g Domino küpsiseid ja lisa need kreemile.
  3. Kalla kreem koogivormi küpsisepõhjale ja lase külmikus seista vähemalt 5–6 tundi või üle öö.
  4. Valmis tort libista serveerimisalusele. Vahusta koor ning kaunista tort Domino küpsiste, vahukoore ja soovi korral tordipärlitega.

 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga