Toit

Bataadi-muskaatkõrvitsa püreesupp

Suure püreesuppide austajana tuleb siit veel üks kena supiretsept. Peategelaseks minu köögivilja-armastus bataat, selkorral käsikäes muskaatkõrvitsaga. Retseptist saab täis kaheksa kõhtu.

Foto: Viljar SärekannoRetsept:
4 suurt bataati (u 1,5kg)
1 muskaatkõrvits (u 1,5kg)
ca  2,5l köögiviljapuljongit
600g maitsestamata jogurtit*
2tl karrit
1tl kurkumit
soola, pipart

Valmistamine:
Koori ja haki bataadid ja muskaatkõrvits parajateks tükkideks ning pane köögiviljapuljongiga suurde potti keema. Keeda umbes 30-40 minutit või kuni köögiviljatükid on täiesti pehmed. Seejärel kurna köögiviljadelt pool puljongit ära. Lisa potti maitsestamata jogurt ning püreesta saumiksriga pehmeks ja peeneks püreeks. Mida kauem püreestad, seda kreemisem supp saab! Kui supp on juba parajalt kreemine, lisa maitseained ning sega ja püreesta veel ca 2-3 minutit. Supi kõrvale sobib hästi röstitud täistera rukkileib.

*Maitsestamata jogurti asemel võib kasutada ka naturaalset sojajogurtit.