Pannkoogid maitsevad hästi mistahes päeval, aga lausa kohustuslikud on need nädalavahetuse pikkadel hommikutel. Need banaani-kaera pannkoogid on nii hullult head! Mitte miski ei reeda, et tegelikult on need ka väga tervislikud. Katetega improviseeri julgelt: hästi sobivad need nii moosi ja kohupiimaga, juustu ja peekoniga kui ka maapähklivõi ja banaaniviiludega.
Retsept:
25 väikest pannkooki
350 g kaerajahu
350 ml kaerapiima
2 banaani
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl kookospalmisuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
veidi soola
praadimiseks õli
Katteks:
laktoosivaba kodujuustu
apelsinimarmelaadi
soovi korral agaavisiirupit
Valmistamine:
Purusta banaanid kahvliga ja pane püree kaussi. Lisa munad ja maitseained ning klopi kergelt vahule. Lisa kaerapiim ja sega. Sega kaerajahu kokku küpsetuspulbriga ja lisa järk-järgult tainasegule, samal ajal pidevalt segades. Pane tainas 2 sl kaupa pannile ja prae väikesed pannkoogid väheses õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Valmis kookidele pane meelepärane kogus kodujuustu ja apelsinimarmelaadi ning soovi korral nirista üle agaavisiirupiga. Naudi soojalt!