Toit

Võileivatort suitsukalaga ehk triibutort

Triibuline võileivatort suitsukalaga on peolaua pilgupüüdja ja maitseb hästi kevadiselt. Tordi kaunistamisel lase inspiratsioon valla ja kutsu ka lapsed appi.

Foto: Viljar SärekannoSee lustakas pühadetort sai valmistatud 2019. aasta aprillikuu Pere ja Kodu Pereköögi jaoks. Mäletan kuidas peale ajakirja ilmumist meisterdasin sama torti Terevisiooni eetris ning hiljem grimmitoas kogu tort kui võluväel kõigi saatejuhtide-operaatorite kõhtu kadus. Ainult mõmin kostus pärast tühja taldriku vastukajast.  😀 Ja ei saa salata, suitsukalakreemise võileivatordiga on raske mööda panna. Lihtsalt VÄGA maitsev. Palju rõõmu pakkusid ka need lõbusad munatibud! Nii lihtsad teha ja niiiii nunnud. Raudselt laste lemmikud, aga ausalt – terve kamp täiskasvanuid sulas samuti neid vaadates. 😉

 

Nüüd on see hästi hoitud salaretsept lõpuks ometi ka blogis üleval, seega mõnusat meisterdamist ja siis veel mõnusamat mugimist teie kodudesse! Ja jagage kindlasti Instagramis minuga oma munatibudest ja võileivatortidest pilte, nii saavad minu pühad veel eriti rõõmsad. 🙂

Triibutort suitsukalaga

Biskviit:
6 muna
75 g värsket spinatit
150 g valget speltajahu
37 g tärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
soola
tugevama värvi saamiseks soovikorral 1 tl matchat

Täidis
u 500 g suitsukala (nt heiki)
2–3 keedetud muna
peotäis rohelist 
sibulat
300 g hapukoort
200 g majoneesi
törts sinepit
soola, pipart
soovi korral tilli

Lisaks:
immutamiseks aedviljapuljongit
katteks 350
g naturaalset toorjuustu ja 50 g maitsestamata jogurtit
kaunistuseks idusid, vutimune, karrit, rohelist sibulat või muud meelepärast

Valmistamine:
Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Purusta spinat ja munakollased saumikseriga ühtlaseks püreeks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega munavalgevahu hulka tasakesi roheline munasegu. Sega biskviidi kuivained eraldi kausis ning sõelu need taina hulka, viimast ettevaatlikult segades. Pane tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180kraadises ahjus 17–18 minutit. Võta välja ja jahuta. Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks.

Täidise tarvis puhasta suitsukala luudest ja haki väiksemateks tükkideks, pane kaussi. Purusta kooritud keedumunad kahvliga ja tükelda roheline sibul, lisa kaussi. Kalla peale hapukoor, majonees ja sinep, maitsesta soola-pipraga ning sega hoolikalt läbi. Soovi korral lisa ka värsket hakitud tilli.


Tõsta üks biskviidikiht serveerimisalusele, immuta puljongiga ning laota peale kiht kalatäidist. Kata teise biskviidikihi ja täidisega. Siis pane viimane biskviit ja kata pealt naturaalse toorjuustuga. Külgede katmiseks sega ülejäänud toorjuust maitsestamata jogurtiga ja kanna kreem külgedele. Lase enne serveerimist 3–4 tundi külmikus seista.

Kollased vutimunatibud saad nii:
Leota keedetud kooritud vutimune karri-veesegus 15–20 minutit. Võta kollakaks värvunud munad välja ja torka silmadeks pipraterad. Nokaks lõika toore porgandi küljest pisike viil. Idudest saad tibudele teha armsa murupesa.

Triibutort suitsukalaga

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga