Toit

Veisepada jõhvikatega

Pimedatel sügisõhtutel tahaks ikka midagi veidi tummisemat ja toitvamat, mis teeks seest soojaks. Hea veiseliha pada on just täpselt selline.

Pajaroogasid on lihtne valmistada, sest sisuliselt paned kõik asjad patta kokku ja see küpsetab end ise valmis. See on selline toit, mille paned kohe töölt koju jõudes podisema, seni saad kõik muud asjatoimetused ära teha ning täpselt õhtusöögi ajaks umbes 2 tunni pärast on roog valmis.

Meie peres leidis see toit nii mu mehe kui ka pisikese poja heakskiidu. Veiseliha keeb pika küpsetamise peale mõnusalt pehmeks nii, et seda on ka lapsel hea süüa ning läätsed, porgand ja tomatipasta annavad pajale hea maitse. Jõhvikad aga omakorda lisavad põnevat nüanssi ning teevad toidu mõnusalt sügiseseks. Pajaroaga on nagu ikka – mida kauem ta keeb, seda pehmemaks liha läheb. Läätsed võivad aga väga pika keetmise peale täitsa pudruks muutuda, seega ole sellega ettevaatlik.

Paja idee tekkis mul üsna käigu pealt. Töölt koju minnes jääb alati tee peale Balti Jaama turg, kus tädidel-onudel letid head paremat täis. Tegin ühe tiiru peale ning noosiks sain kaasa kotitäie jõhvikaid. Niisama söömiseks on need tiba hapud ja koogi isu parasjagu ei olnud, aga teadsin varasemast, et jõhvikad koos lihaga maitsevad imeliselt. Kodus olid ootamas kõik muud vajalikud koostisosad ja nii see kraam kokku sai.

veisepada

Retsept (6-le):
700g veiseliha (näiteks praetükk)
150g punaseid läätsi
2 suurt porgandit
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1,5l kanapuljongit
500g tomatipastat
50g jõhvikaid
oliivõli praadimiseks

Kõrvale serveerimiseks riisinuudleid või riisi.

Valmistamine:

  1. Puhasta ja haki sibul ning küüslauk. Haki veiseliha väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki porgand. Säti valmis kuum puljong.
  2. Kuumuta sibulat ja küüslauku suures potis oliivõlis. Lisa veiseliha tükid ning kuumuta mõned minutid pidevalt segades. Seejärel kalla peale puljong ja tomatipasta ning sega hoolikalt läbi. Jäta madalal kuumusel podisema umbes 30 minutiks.
  3. Lisa potti läätsed ja hakitud porgand. Lase pajal veel umbes 1 tund podiseda.
  4. Kõige lõpus lisa jõhvikad ning jäta 10-15 minutiks kaane alla hauduma.
  5. Serveeri riisi või riisinuudlitega.

 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga