Toit

Vastlakuklid

Vastlad on kohe-kohe ukse ees ja kui kukli isu ei anna asu, kulub ära üks mõnevõrra tervislikum kukliretsept. Vaata, kuidas teha vastlakuklit speltajahuga, ilma tavalise suhkruta ja millise nipiga saad kergema kuklikreemi.

vastlakuklid

Retsept (12 kuklit):
40g pärmi
200ml (laktoosivaba) piima*
50ml agaavisiirupit
1 tl soola
1 muna
450g speltajahu**
100g (laktoosivaba) võid
1 tl kardemoni

Kate:
50g meelepärast moosi
300g (laktoosivaba) kohupiimapastat
200ml (laktoosivaba) vahukoort või kookoskoort
50ml agaavisiirupit
1 tilk vanillipastat
1/2 tl kardemoni

*Piima võid soovi korral asendada ka kaerapiimaga või veega.
**Võid jahus lisada ka kogusest 50% täistera speltajahu ja 50% valget speltajahu.

Valmistamine:

  1. Lahusta murendatud pärm käesoojas piimas (piima temperatuur ca 35-40 kraadi) kuni pärmitükid on täielikult lahustunud.  Lisa agaavisiirup ja sega hoolikalt läbi.
  2.  Sõelu kaussi jahu, sega hulka kardemon ja sool. Pidevalt puulusikaga segades, sega hulka pärmisegu ja lahtiklopitud muna.
  3. Seejärel sõtku hulka käesoe (ca 40-50 kraadi) sulatatud või. Nüüd sõtku tainas hoolega läbi – tainas peab jääma pehme ja hakkama käe küljest lahti. Vajadusel lisa veidi jahu või vedelikku.
  4. Vormi tainast pall ja aseta see kaussi ning kata rätikuga. Tõsta tainas sooja kohta kerkima vähemalt 30 minutiks.
  5. Kui tainas on kerkinud kahekordseks vormi tainast 12 ühesuurust palli. Tõsta ahjuplaadile ja koos ahjuplaadiga sooja kohta kerkima veel 30 minutiks.
  6. Soojenda ahi 225 kraadini ning küpseta eelkergitatud kukleid 10-15 minutit. Valmis kuklid võta ahjust välja ja jahuta.
  7. Lõika kuklitelt “kaas” pealt ära. Uurista seest kukkel tühjemaks nii, et sinna mahuks panna moosi. Täida tühimikud moosiga.
  8. Sega kokku kreem: vahusta koor, sega hulka kohupiim ja agaavisiirup, vanill ja kardemon. Aseta kreem moosiga täidetud kuklitele. Kõige peale pane maha lõigatud kukli “kaas” ja serveeri kohe.

PILTE ERINEVATEST ETAPPIDEST:

vastlakuklid
Uurista kuklisse augud ja täida need moosiga.
vastlakuklid
Seejärel kata pealt kreemiga.
vastlakuklid
Ja siis head isu! 🙂

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga