Toit

Mõnusalt šokolaadised bataadimuffinid

See on ideaalne kompromiss laste muffiniarmastuse ja vanemate tervisliku menüü püüdluste vahel. Peaaegu kõigevaba bataadimuffin on mõnusalt pehme ja paneb väikesed suud matsuma.

Üks korralik šokolaadimuffin kulub ära igaühele, aga eriti hea on siis, kui see saab olla õige pisut tervislikum. Selles muffinis annab massi bataat ehk maguskartul, mis on vitamiini- ja mineraalaineterikas tore juurikas. Näiteks on ta vitamiin A ja C poolest rikas ning sisaldab ka palju magneesiumit, rauda ja teisi häid aineid.

Šokolaadiseks teeb bataadimuffini aga toorkakao, mis on maitseküllasem kui tavaline röstitud kakao ja lisaks tõeline supertoit. Toorkakao sisaldab vitamiine (E ja C) aga ka väga suures koguses mineraalaineid: rauda, kaltsiumi, kaaliumi, tsinki, vaske ja väävlit. Lisaks on ta oluline magneesiumi allikas, mis aitab toetada südame- ja ajutegevust, seedimist, lõdvestab lihaseid ja tugevdab luid. Magneesium on eriti tähtis näiteks kehaliselt aktiivsetele inimestele ja sportlastele, sest omab märkimisväärset mõju lihaste tervisele. Toorkakao on ka kiudainete allikas ja sisaldab heaolutunnet tekitavaid serotoniini ja dopamiini, mistõttu võib julgelt öelda et toorkakao ja nende muffinite söömine teeb sind kohe kindlasti sõna otseses mõttes õnnelikuks! 😀

Kõik head omadused üles loetud, peaksid neid bataadimuffineid valmistama tegelikult lihtsalt seetõttu, et need on mõnusalt maitsvad. 🙂  Sisse võid veel lisada kas kakaonibse šokolaaditükkideks, marju või muud head, mille järgi parasjagu isutab.

Bataadimuffinid
Foto: Viljar Särekanno

Retsept (12 tükki):
450 g bataati
100 g kookospalmisuhkrut
80 g kookosrasva
2 muna
4 sl toorkakaod
120 g toortatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
soovi korral poole vanillikauna seemned

Valmistamine: 
Koori ja tükelda bataat ning keeda hästi pehmeks. Purusta keedetud bataat kookospalmisuhkru ja kookosrasvaga ühtlaseks püreeks. Klopi püree hulka munad ja maitseained. Sega väikeses kausis küpsetuspulber, toortatrajahu ja toorkakao, sõelu kuivained pidevalt segades taina hulka. Vooderda muffinipann pabervormidega ja tõsta neisse võrdne kogus tainast. Küpseta 170 kraadi juures 30-35 minutit.

Bataadimuffinid
Foto: Viljar Särekanno

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga