Toit

Röstitud peet

Retsepti inspiratsiooni-tänu läheb minu vanaemale, kes pakkus oma sünnipäeval maitsvaid röstitud peete. Väikeste täiendustega ja muudatustega kohandasin retsepti GI-toitumisele sobivamaks ning tundub, et välja tuli päris mõnus roog. Röstitud peet sobib oma kerge magususe ja ilusa punase värvusega hästi näiteks pearoa taldrikut täiendama. Ning boonusena on seda väga lihtne valmistada!

Retsept:
1 keskmine või suurem peet
3 spl oliivõli
3/4 spl balsamicot
Punt värsket rosmariini
Soola
Pipart
3 spl agaavisiirupit

Valmistamine: Eelsoojenda ahi 180 kraadi peale. Koori toores peet ning haki umbes 5 mm paksusteks tükkideks. Laota tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Valmista marinaad uhmris, lisades sinna korraga oliivõli, balsamico, rosmariini, soola, pipraja agaavisiirupi. Pressi uhmriga koostisained segamini, rosmariini kergelt purustades. Kalla marinaad peedile ja tõsta hoolikalt segamini nii, et kastmega saaksid kokku kõik peedi tükid. Jaota tükid ahjuplaadil ühtlaselt ühes kihis laiali ja tõsta peetidega kaetud plaat ahju küpsema. Küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit või seni, kuni peedid on parajalt pehmed aga krõmpsud. Sõltuvalt ahjust võib küpsetusaeg olla veidi lühem või veidi pikem, seega maitse aegajalt peedi tükke ja küpseta seni, kuni küpsusaste on Sinule sobiv.