Toit

Rosmariinitoonik ehk vanemate pidujook

Minu kõigi aegade lemmikkokteil, mis mekib eriti mõnsalt ja on ka märksa soodsam kui poes müüdavad alkoholivabad pidujoogid.

Rasedus ja imetamine on üks vää-ääga pikk periood, mille jooksul ma pean otsima alternatiive oma lemmikule külmale valgele veinile. 😀 Ma ei saa kuidagi maha salata seda, et klaas väga head veini toidu kõrvale on minu jaoks ülimalt nauditav. Ja see lurr, mis end poes alkoholivabaks veiniks kutsub, ei kõlba koera saba alla ka. Päriselt, ära isegi hakka proovima, raiskad raha ja halb maitse jääb suhu.

Esimene kord lapseootele jäädes oli pilt üsna nigel, sest alkoholivabadest jookidest ei teadnud Eesti tootjad veel kuigi palju. Teistkorda beebikõhuga poelettide vahel tuiates oli pilt oluliselt mõnusam. Erinevad vurtsvasserid, fassbraused ja muud poppide nimedega tüübid olid end sinna ritta sättinud ja need maitsevad isegi väga mõnsalt. Soovitan, sinna tasub raha raisata. 😉 Ent oluliselt soodsam on leiutada ise lisaks mingeid alternatiive.

Umbes niisamuti sündis ka see rosmariinitoonik: ühel pimedal ja muhedal veebruari õhtul, kui kapis oli fassbrause-vurtsvasseri ikaldus. Kombineerisin kokku kõik mis parasjagu kodus leidus. Oli sortsuke rosé toonikut, pott värsket rosmariini, jupp sidrunt ja külmutatud maasikaid. Kombo tundus esialgu nats veider, aga häda ajab härja kaevu nagu nad räägivad… Hetk hiljem seda imejooki maitstes sain aru, et olin komistanud uue superstaari otsa. Ja ülejäänud on juba ajalugu …. 😀

Sealt edasi olen ma ilmselt ära joonud ikka kohutavalt palju rosé toonikut. Tahaksin mõelda, et selle joogi retsepti ilmumine Pere ja Kodu juulikuunumbris ning juulikuine rosé tooniku defitsiit kõikvõimalikes poodides on omavahel seotud. (no võib ju unistada, et teistele ka see jook meeldib …. 😉 )  Igataheks on see täielik suvine hitt. Kõik mu sõbrad ja pereliikmed, kes seda maitsnud on, leiavad sama.

Aga nüüd kui väike beebi sööb juba oma toitu, ja enam ei pea end piirama ainult alkoholivabade hõrgutistega, siis üks salanipp ka siia lõppu. Vahel harva võid sisse segada ka tilgakese gin’i, siis saab jook veelgi lustakam. 😉

rosmariinitoonik

Retsept 3 suure klaasi jaoks:
750 ml roosat toonikut
3 suurt või 6 väikest külmutatud maasikat
3 värsket rosmariinioksa
3 viilu sidrunit

Valmistamine:
Pane klaasi põhja üks suur või kaks külmutatud maasikat. Pressi sidruniviilust mahl klaasi ja lisa sinna ka sama sidruniviil. Hõõru rosmariinioksa kergelt käte vahel, et aroomid paremini välja tuleks, ja pane klaasi. Kalla peale 250 ml toonikut. Tee nii ka teised kaks klaasitäit jooki ja naudi jahedalt. 


 

NIPP! Jääkuubiku asemel kasuta külmutatud maasikaid. On põnevam ja pärast saad need põske pista.