Toit

Piparkoogiglasuur

Piparkoogiglasuur annab piparkookidele selle viimase lihvi. Kõige lihtsam on alati poest pakk korvi tõsta ja koju tuua, aga tegelikult pole selles koduses glasuuritamises ka miskit üleliia keerulist.

Glasuur on veel see üks vähestest asjadest, mida mina ei ole suutnud veel ilma suhkruta välja mõelda. Siirupiga seda teha ei saa, palmisuhkruga jääb pruun ja mitte nii maitsev ning steviaga oleks ilmselt tehtav, aga pakk glasuuri läheneks hinna osas gurmeeõhtusöögile, seega ei tundu nagu kuigi mõistlik valik. Seega parema alternatiivi puudumisel vannun ka mina alla ja teen glasuuri siiski suhkruga 🙂 Küll aga jätkan otsinguid ja katsetusi ja kui ma kunagi selle valemi murran, kuidas ka glasuuri teha ilma suhkruta, jagan seda kindlasti teiega! Foto: Viljar Särekanno

Retsept:
1 munavalge
ca 150 – 200g tuhksuhkrut*
2-3 tl sidruni või laimimahla
Värvi andmiseks lisa teelusika otsaga matchat (roheline) või kurkumit (kollane)

Valmistamine:

Vahusta munavalge ja lisa vähe haaval tuhksuhkrut. Jätka pidevalt segamist kuni kogu suhkur on lisatud ja glasuur on tihke ja kergelt nõtke. Pressi hulka veidi sidruni või laimi mahla ning soovi korral värvi toon mõne loodusliku värviga (matcha, kurkum, peet). Tõsta glasuur kilekotti või tuutusse ning pressi jahtunud piparkookidele ja lase veidi aega kuivada.

*Tuhksuhkru kogus sõltub muna suurusest. M suuruses muna jaoks on umbes 150-180 g tuhksuhkrut piisav. L suuruses muna jaoks peaks kogus olema pigem 200 g. Glasuur peab jääma üsna tahke, seega lisa suhkrut julgelt. Kodustes oludes saad suhkrust tuhksuhkru näiteks kohvijahvatajaga.

Foto: Viljar SärekannoFoto: Viljar Särekanno