Toit

Pasta carbonara seente ja spinatiga

Kui ühe toidu tagasisideks annab nõudlik kahene oma elu esimese “väga maitsev!” hinnangu, on lootust, et tegu on vist imepäraselt hea asjaga. Tõsi, see spinati ja seentega pasta carbonara seda tõepoolest ka on.

Nagu öeldakse, siis tühi kõht on ikka parim kokk. Omalt poolt täiendaks, et tühi külmik on ka parim inspiratsiooniallikas – raskused sunnivad nuputama. 🙂 Antud juhul oli isu hea pastaroa järele, kapis oli parasjagu peekonit ka, aga spinatit ja seeni ei olnud liiga ammu taldrikule jõudnud. Seetõttu tundus tore mõte need kõik omavahel kokku kombineerida.

Pasta carbonara on mõnusalt lihtne toit, mis valmib kiiresti ja sobib hästi argipäeva õhtusse. Ka mina olen kõigest inimene ja hoolimata armastusest kokkamise vastu, tahaks peale pikka tööpäeva käsi pahatihti krabada pelmeenipaki või muu lihtsama valiku. Õnneks ei võta pasta tegemine tükki küljest ja ka ajaliselt kulub vaid 15 minutit, seega sellega suudan tihti ära õigustada enda jaoks tervislikuma alternatiivi. Oma esimese carbonara-täiendamise katsetusega avasin vist enda jaoks uue peatüki – pasta carbonara erinevad variatsioonid. Tundub huvitav väljakutse, et mida kõike võiks täisterapasta ja peekoni heasse kooslusesse veel sobitada? Püsige lainel ja küllap see rida saab varsti täiendust 🙂

pasta carbonara seente ja spinatiga

Retsept (kuuele):
250g täisteraspagette
100g peekonit
4 suurt šampinjoni (või 8 väikest)
50g värsket beebispinatit
2 munakollast
100g riivitud (laktoosivaba) juustu
1 küüslauguküüs
veidi õli praadimiseks
soola ja pipart maitsestamiseks

Valmistamine:

  1. Pane spagetid kuuma vette keema ja lisa veidi soola. Keeda 9-10 minutit.
  2. Haki seened, peekon ja küüslauk. Pane küüslauk õliga pannile ning kuumuta 1 minut. Lisa seened ja peekon ja prae küpseks. Lisa spinati lehed ja kuumuta 2 minutit. Maitsesta soola ja pipraga
  3. Klopi munakollased lahti ja sega läbi poole riivitud juustuga ning lisa sool-pipar.
  4. Kalla osa spagettide keeduveest kaussi – seda kasutame hiljem kastme niisutamiseks. Kurna spagetid ja lisa pannile.
  5. Kalla pannile peale munakollase-juustu segu ja 4 spl täit spagettide keeduvett. Tõsta pasta kiirelt läbi. Lisa juurde ülejäänud riivjuust ning sega hoolikat, vajadusel niisutades kõrvale tõstetud pasta keeduveega. Pasta peab jääma kreemjas ja juustune. Soovi korral maitsesta veel soola-pipraga. Serveeri kohe.

pasta carbonara seente ja spinatiga

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga