Toit

Pallisalat vaarikatega

Seda suvist mozzarella salatit on uskumatult kerge valmistada ja see maitseb tänu vaarikatele nii mõnusalt, et parem on, kui teed kohe topeltkoguse.

Klassikaline mozzarella salat on peaaegu, et alati kindlapeale minek. On vähe neid, kellele ei maitseks mozzarella-tomati-basiiliku kooslus. Aastake tagasi tuli aga mõte tõsta see vana hea klassika veidi uuele tasemele – lisades vaarikad! Sest noh, kui mozzarella-tomat-basiilik on juba hea, siis vaarikad on ju lihtsalt megahead. 😀 Retsept valmiski Pere ja Kodu Perekööki  juunis 2020 ja käis minuga läbi mitmed õhtusöögid terve eelmise suve jooksul. Häid sõnu ja mõmisevaid punusid jagus palju!

Salatikastmeks ei ole siin veiniäädikas ja oliivõli, vaid lihtne pesto. Pesto maitseb ka paljudele lastele, erinevalt veiniäädikast, seega peaks olema üsna suur tõenäosus, et ka sinu pere põnnud seda salatit rõõmuga mekivad.  Valmistamine võtab vaid mõned minutid, sest hakkimist on vähe. Aga hoiatan ette, et see salat kipub alati veidi liiga kiiresti otsa saama, sest ta on lihtsalt väga paljude inimeste maitse järgi. 🙂

Pallisalat vaarikatega
Foto: Viljar Särekanno

Retsept:
neljale kuni kuuele

250 g kirsstomateid
200 g mozzarella-kirsse
125 g vaarikaid
punt värsket basiilikut
1 sl pestot
soola, pipart

Valmistamine:
Lõika kirsstomatid ja mozzarella-kirsid pooleks ning pane kaussi. Aseta peale vaarikad, rebi hulka basiilikulehed ja lisa 1 sl pestot. Puista üle soola ja pipraga ning tõsta ettevaatlikult segi. Naudi koos grillitud liha ja kirsitšatniga.