Toit

Madala GI lameleib

Kuidas teha ise kodus maitsvat ja tervislikku wrappi? Siit leiad madala GI’ga lameleiva retsepti, mis valmib ilma liigse pingutuseta. Sõtku-rulli-prae, täida millegi heaga ja kodused maitsvad wrapid ongi valmis.

Lameleiva tegemine tundus mulle kaua aega eriliselt keerulisena ja üsnagi puutumatu kokandus-kõrgusena. Kui ma siis ühel hommikul selle töö ettevõtsin sain aru, et asi pole pooltki nii hirmus kui ma ettekujutasin. Vastupidi – kergitusaega ei nõua, praadimine läheb kiirelt ja maitseb paremini kui poe oma!

Suviseks söömaajaks on wrapid hea alternatiiv. Näiteks saab kodus valmis keeratud wrapi kergelt sisse pakkida ja kontorilõunaks kaasa võtta – säästad aega, raha ja tervist 🙂 Teisalt on need ka heaks piknikutoiduks: paki kaasa hunnik lameleibu, karbiga hummust, sinki, juustu ja mõnda head salatit ning imeline lõuna vabas looduses on garanteeritud!  Siin juures meenub, et ma ei ole ise sel suvel veel ühtegi õiget tekk-põllu-peal pikniku pidanud, seega pean selle kindlalt lähinädalateks plaani võtma! Vabas õhus pikniku pidamine on kindlasti ka mõnus elamus väikesele lapsele!

Et säästa teid samas probleemist, millega mina silmitsi seisin jagan ühe olulise infokillu 🙂 Nimelt, kui rullid lameleiva taigna lahti (õhukeseks ja ümmarguseks), siis ära kindlasti aseta lahti rullitud taignapätse üksteise otsa! Mina mingil seletamatul põhjusel mõtlesin, et see oleks hästi hea idee – noh, rullin kõik järjest lahti ja siis muudkui praen ja praen ja praen. Huvitav, miks ma küll ise enne selle peale ei tulnud, et taigen kleepub ju taigna külge kinni? 12 lameleiva rullimist ja üksteise otsa asetamist hiljem, sain aru, et kleepub kokku küll ja üsna korralikult. Sõtkusin siis kõik lahti rullitud pätsid uuesti taignapalliks, trampisin suurest vihast paar korda jalgu ja hakkasin otsast peale… Sel korral rullisin ja praadisin one-piece-at-a-time. Alternatiiv on ka see, et rullid kõik lahti, aga paned lahtirullitud pätsikeste vahele küpsetuspaberi lehed. Selliselt peaks vist ka üsna hästi toimima, ent paberi kulu saab olema omajagu suur.

Retsept (umbes 12 tk):
375g täistera speltajahu
7 spl oliivõli
1 dl vett
soola

Valmistamine:
Sega koostisained kausis kokku ja sõtku ühtlaseks. Vormi taignast väikesed pallid ja rulli need taignarulliga õhukeseks ja ümmarguseks. Prae väheses oliivõlis mõlemalt poolt minut aega.

Serveeri hummuse, singi või juustu ja värske salatiga.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga