Beebi, Toit

Lihtne banaani jäätis

See jäätis on nii jaburalt maitsev ja lihtne, et ajab lausa naerma! 100% igasuguse magusaine vaba ja puhtalt puuviljane jäätis teeb ära kõikidele maailma sorbeedele nii maitseomadustelt kui ka tervislikkuselt.

Ma olen täielikult vaimustunud selle retsepti geniaalsusest. Ühest küljes on seda nii lihtne valmistada ja erinevalt teiste jäätiste retseptidest saab seda süüa koheselt! Ei mingit ootamist, jätsi n+1 arv kordi segamist ja muud jauramist. Lihtsalt blenderdad külmutatud puuviljad ära ja voila! magustoit on valmis serveerimiseks.

Teisalt saab selle jäätise tegemiseks ära kasutada toidujäägid, mis muidu läheks prügikasti. Minu jäätise aluseks kogutud banaanid on näiteks lapse söögikordade ülejäägid, mis on laua peale või külmikusse vedelema ununenud ja piisavalt pruuniks tõmbunud, et mina neid enam süüa ei tahtnud. Selle asemel, et need nukralt pürgikasti tõsta, tükeldasin need ära ja panin karbis sügavkülma. Selliselt jõudis sinna nädala jooksul päris mitu banaani, millest sai täna imehea magustoit!

Kolmandaks vaimustab mind see, et seda jätsi saan ju anda ka beebile, sest sees on puhas puuvili 🙂 magustoidurõõmu kogu perele!

Tõsi küll, selle retsepti au ja kuulsus ei kuulu mulle vaid Suurbritannia vegan toidublogijale Deliciously Ella’le, seega minu sügavaim kummardus ja tänu, et keegi nii lihtsa asja kunagi kirja on pannud. Ent nagu ma ikka, siis päris tema retsepti järgi ma siiski ei teinud, vaid lisasin grammi oma iseloomu juurde. Algsele retseptile lisasin mina täiendusena 2-3 spl laktoosivaba piima, sest see tegi jätsi veel kreemjamaks ja pehmemaks. Veganid võivad piima asendada näiteks mandlipiima või muu taimse piimaga. Need, kes tahaksid kahte eri maitsega jätsipalli, võivad poolele jäätisele lisada veel paar peotäit marju. Mina valisin selleks külmutatud vaarikad ja sain imehea vaarika-banaani jäätise.

Imemaitsvaid ning julgeid katsetusi köögis! 🙂

Retsept:
4 üleküpsenud banaani
Soovi korral 2-3 spl piima

Marja jäätise saamiseks lisa banaanisegule 2 peotäit vaarikaid või näiteks 200g värskeid maasikaid.

Valmistamine:
Tükelda banaanid ja pane sügavkülma vähemalt 6 tunniks (või pikemaks). Kui banaanid on külmunud, võta need välja ja lase toatemperatuuril soojeneda umbes 5 minutit. Pane tükid köögikombaini ja purusta kuni moodustub  kreemjas jäätis. Purustamise keskel lisa segule piim. Vahepeal tuleb masin peatada ja segu servadelt maha kraapida ning seejärel purustamist jätkata kuni jäätis on mõnus ja pehme, kokku võtab see umbes 7-8 minutit.

Kui soovid lisaks ka marjamaitselist jäätist, siis lisa pehmele banaanisegule paar peotäit marju (näiteks vaarikaid) ja purusta edasi, kuniks segu on kreemjas ja ilma tükkideta.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga