Toit

Kõrvitsa-šokolaadikook

Jälgides minu viimase aja postitusi on vist ilmselge, et magusaisu on meeletu ja koogitükke kulub siin peres palju. 🙂 Hetkel imetava emana luban endale seda luksust ning naudin kõiksugu head ja paremat, samas valides siiski ka maiustustest täisväärtuslikumad alternatiivid. Valikute osas olen endiselt šokolaadi lainel, mida otsustasin sel korral täiendada kõrvitsaga.

Selle koogi puhul võib rõõmu tunda, et tegu on minu esimese taimepõhise koogi retseptiga. Inspiratsiooniks siin kohal oli Deliciously Ella šokolaadikook, aga koostisosades tegin omalt poolt päris mitmeid täiendusi ja vahetusi nii, et kokkuvõttes sündis hoopis uus koogiretsept. Retseptis kasutatud päevalilleseemne või ning kõrvitsapüree valmistasin ise ning kakaopulbri puhul kasutasin hetkel tavalist kakaod, ent soovitan selle asendada toorkakaoga. Toorkakao kasutamisel võib pulbri kogust retseptis vähendada, näiteks 6-8 supilusika peale.

Päeva kangelane enne ahju minekut.

Retsept:
12spl kakaopulbrit
3spl chia seemneid
4spl  mandlijahu
4spl tatrajahu
6spl kõrvitsapüreed
6spl päevalilleseemne vôid
10spl agaavisiirupit
2tl kaneeli
1 vaniljekaun (seest kraabitud seemned)

Valmistamine: Pane kõik koostisained köögikombaini ja purusta kuni segu muutub ühtlaseks ja tihkeks massiks. Tõsta segu 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küptseta 170 kraadi juures 30 minutit.

Soovi korral võib peale teha ka kastme, mis annab koogile veidi mahlasust lisaks. Kasutasin sel korral taas jogurti-kakaokreemi. Vegan valikuna soovitan asendada jogurti vahustatud kookoskoorega või sojajogurtiga.

Kaste:
5 datlit
1 banaan
150g maitsestamata jogurtit
1spl agaavisiirupit
3 spl kakaopulbrit

Valmistamine: Pane koostisained köögikombaini ja purusta kuni segu muutub ühtlaseks.  Kata kook pealt ühtlaselt kastmega.

Kõrvitsa-šokolaadikook

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga