Toit

Kana ja kitsejuustu quiche

Quiche’id kuuluvad minu lemmikute hulka, sest neid on lihtne teha ning katte varieerimisvõimalusi on sadu. Mõnus ja maitsev soolane pirukas, mida on imehea serveerida õhtusöögiks koos värske salatiga, pidudel või võtta tööle tervislikuks lõunasöögiks kaasa. Klassikalise quiche’i põhi on veidi muredam ja kuivem, ent minu retseptis on taigen veidi teistsugune, mis muudab piruka mahlasemaks ja vähem pudisevaks. Klassikalise nisujahu asemel on siin kasutusel madalama GIga toortatrajahu ning mahlasemaks ja pehmemaks teeb taigna lisatud jogurt.

Foto: Viljar Särekanno
Ma ei tea kedagi kes teaks kedagi kellel ei maitseks üks hea quiche 🙂

Põhi:
100g võid
450 g toortatrajahu
1 muna
200g maitsestamata jogurtit
1 spl agaavisiirupit
soola

Foto: Viljar SärekannoKate:
5 muna
200g maitsestamata jogurtit
soola, pipart, basiilikut
250g kanafileed
karrit, soola, pipart
oliivõli
90g kitsejuustu
100g parmesani (või muud kõva juustu)
Kirsstomateid (soovi korral)

 

Valmistamine:
Põhi: Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Pane koostisained korraga kaussi ja sõtku käega ühtlaseks taignaks kuni taigen ei kleepu enam käe külge. Vajadusel lisa veidi jahu. Vooderda 26cm läbimõõduga ümar lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ning suru taigen ühtlaselt vormi põhja ja servadele. Eelküpseta põhja ahjus ca 10 minutit 200 kraadi juures.

Kate: Vähenda ahju kuumust 170 kraadini. Klopi munad soola ja pipraga. Lisa jogurt ja basiilik ning sega hoolikalt ühtlaseks. Riivi parmesan ning lisa umbes 1/3 sellest munasegule.
Haki kanafilee väikesteks tükkideks ja prae oliivõlis karri, soola ja pipraga. Aseta küpsed kana tükid eelküpsetatud põhjale ja nende peale tükeldatud kitsejuust. Kalla üle munaseguga ning lisa kõige peale mõned poolitatud kirsstomatid. Foto: Viljar Särekanno
Küpseta 170 kraadi juures ca 30 minutit või kuni quiche on korralikult läbi küpsenud. Mõni minut enne valmimist võta pirukas ahjust välja, puista üle riivitud parmesaniga ning lase küpseda veel umbes 3 minutit, et juust jõuaks sulada.
Serveeri koos värske salatiga või naudi niisama oma õndsas headuses 🙂

Värske salat:
Rukola
Kirsstomatid
Oliivõli
sool, pipar
Balsamico kreem

Valmistamine: Haki kirsstomatid pooleks ja aseta koos rukolaga kaussi. Kastmeks sega õli, balsamico kreem ja maitseained, kalla salatile ja tõsta näppudega hoolikalt segamini.

 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga