Toit

Hakklihapada kikerhernestega

Kas tuleb tuttav ette olukord, et kõht on hirmus tühi aga kapis pole mitte midagi süüa? Umbes täpselt samasuguses olukorras sündis käesolev retsept – sisuliselt panin pannile kokku enamvähem kõik, mis veel kapis leidus ning tulemus võlus mind hetkega. Ma ei ole väga suur herneste, ubade ja muude kaunviljade fänn, kuigi tean, et peaksin neid rohkem sööma. Selles hakklihapajas on aga kikerherned täiesti omal kohal ning isegi meespere kiitis rooga taevani.

Vahel on ikka üüratult tore iseennast üllatada 🙂 Tõttöelda asju pannile kuhjates ei olnud mu ootused kuigi kõrgel, sest külmkapis haigutav tühjus oli tuju sootuks ära võtnud. Peale esimest maitsmiseampsu armusin sellesse rooga – parajalt tummine, maitsetest pungil ning lisaks ka veel ülimalt tervislik kõhutäis. Serveerida võib seda näiteks ahjujuurviljadega – kuhja pannile kokku kõikvõimalikke juurikaid (porgandeid, bataati, kaalikat jmt), nirista üle oliivõliga, maitsesta soola-pipraga ja paari küüslauguküünega ning küpseta ahjus ca 40-45 minutit 160 kraadi juures. Pada ise valmib aga umbes 15 minutiga, seega täpselt ideaalne roog näiteks argiõhtusse!

Retsept (6-le):
400g veisehakkliha
400g kikerherneid (konserv)
100g maisi (konserv)
1 küüslauguküüs
1/2 sibulat
300g tomatipastat
suur peotäis värsket rosmariini
sool, pipar
oliivõli praadimiseks

Valmistamine:

Koori ja haki sibul. Koori küüslauk ning vajuta kergelt lapikuks nii, et servad murenevad katki. Pane sibul ja küüslauk õliga pannile ning kuumuta. Lisa hakkliha ja prae kuni see on läbi küpsenud. Lisa pajale kikerherned ja mais ning sega hulka tomatipasta. Maitsesta soola, pipra ja värske rosmariiniga, sega hoolikalt läbi ning jäta kaane alla madalal kuumusel podisema umbes 10 minutiks. Serveeri soojalt koos ahjujuurviljade või pruuni riisiga.

 

 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga