Toit

Ebaküdoonia-piparmündi limps

Unustusse vajunud ebaküdoonia väärib esiletõstmist – selle kombinatsioon piparmündiga on lihtsalt oivaline. Limps meeldib nii suurtele kui väikestele, seega sobib igaks elu sündmuseks!

Ebaküdoonia on tuntud ka kui põhjamaade sidrun ning sellest samast mõttest kantuna tundub ju päris loogiline need kaks tegelast – ebaküdoonia ja piparmünt – omavahel ühte patta pista. Väikse nipina keeda piparmünditee valmis veits varem nii, et see jõuaks ära jahtuda. Ja kui lastele mullijoogid ei meeldi, nagu näiteks minu pojale, siis gaseeritud vee asemel võid vabalt kasutada ka tavalist kraanivett.

Peale selle retsepti ilmumist Pere ja Kodu juulikuu ajakirjas (2021) on minult mõned korrad uuritud, et kust ma seda ebaküdooniasiirupit saan. Olgu mu salavarud siis siin samas välja hõigatud 😉 Krupi Talu Otepääl teeb sellist väga hääd kraami ning seda siirupit ja paari teist asja veel saad osta Talutoidu veebist.

Ebaküdoonia-piparmündi limps

Retsept (üks suur kannutäis):
1 l värsket piparmünditeed jahutatult
1 l gaseeritud vett
200 ml ebaküdooniasiirupit
suur ports jääkuubikuid

Soovi korral kaunistamiseks:
peotäis ebaküdoonialaaste
värske piparmündi oksi

Valmistamine:
Pane suurde kannu jääkuubikud. Lisa soovi korral piparmündioksad ja ebaküdoonialaastud. Kalla peale jahutatud piparmünditee, ebaküdooniasiirup ja gaseeritud vesi. Sega läbi ja serveeri kohe.