Toit

Burbooni viski kana

Üks mõnusalt mahlane ahjukana! Minu sõprade poolt korduvalt kiidetud burbooni viski ahjukana retsept on lõpuks ometi ka blogis, et saaksite sellega rõõmustada oma pere ja sõpru.

Ahjukana on minu üks lemmikuid koduseid toite ja seda kahel põhjusel. Esmalt on teda väga lihtne valmistada. Peaaegu, et ainus mida vaja on aeg. Veidi aega tuleks varuda marinaadis seismiseks ning umbes 2 tundi küpsetamiseks. Muus osas teeb ahi kogu töö ise ära ja sul on korraga olemas nii juurviljad, liha kui ka praekaste. Imeline! Teine põhjus on see, et ühest 4-5 eurosest kanast saab vä-ääga mitu söögikorda. Meie neljaliikmeline pere saab ahjupraest ühe õhtusöögi ja ühe lõuna. Sealt edasi saab veel wrapid või salati kana rümba küljest nokitud tükkidest. Kolmandaks pistan rümba potti koos juurikate, loorberilehe, sibula ning muu heaga, keedan sellest puljongi ja teen ühe kerge kanasupi. Supist omakorda saab veel kaks-kolm söögikorda neljale. Päris palju korralikku toitu üsna vähese raha eest. Oleks ma kõike seda vaid tudengi ajal teadnud! 😀

Marinaade võid kanale teha sisuliselt ükskõik milliseid. Siinne burbooni viski kastmega kana sündis mu peas ühel poereisil, kui otsisin lahtiste silmadega riiulitelt asju mida ma veel proovinud ei ole. Näppu jäi tookord Santa Maria BBQ kaste burbooni viskiga, tundus piisavalt põnev, et seda peaks proovima. Esimene kana selles marinaadis sai tehtud umbes 3 kuud tagasi. Nüüd sel nädalal sai videoretsept valmis “Köögis koos Paulaga” FB lehel ja jagan seda ka siia, et oleks kõik must-valgel kirjas. 🙂 Mõnusat marineerimist ja nosimist!

RETSEPT:
Marinaadiks:
1 broiler (umbes 1,5-2kg)
5 sl Burbon Whiskey BBQ kastet
2 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
soola-pipart
Kõrvale:
kartuleid
porgandeid
soovi korral ka brokolit, lillkapsast, kõrvitsat või muud head!
soola-pipart
värsket rosmariini, tüümiani ja oreganot
2-3 sl oliiviõli
1-2 klaasi vett
Valmistamine:
Pane kaussi burbooni viski kaste, õli, sool-pipar ja pressi hulka küüslauk. Sega läbi ning määri sellega kana korralikult iga külje pealt kokku. Et saada rinnafileele rohkem maitset, pista näpud naha ja rinnafilee vahele, aja nahk liha küljest lahti ja pista supilusikaga naha alla ka veidi marinaadi. Tõsta kana kaanega kaetud ahjuvormi või küpsetuskotti. Lisa pannile juurikad. Selleks koori ja puhasta ning tükelda kartul, porgand või soovi korral ka kõrvits, lillkapsas või muud head. Sulge küpsetuskott või kata ahjuvorm kaanega, tõsta külmikusse ja jäta liha marineeruma 3-4 tunniks.
Pane ahi sooja 225 kraadi peale. Nirista vormis juurikad õrnalt üle oliiviõliga, puista peale soola-pipar ja värskeid ürte. Kalla vormi põhja 1-2 klaasi vett (kui teed küpsetuskotis siis ahjuplaadile, kotist väljapoole). Tõsta ahju küpsema 225 kraadi juures 1,5 – 2 tundi. Võta välja ja nosi kohe.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga