Toit

Bataadi-porgandi püreesupp kanaga

Siit üks kreemine kõhutäis juurvilju. Supp, mis võlub nii peenikese piha austajaid neiusid kui ka suuremaid mehemürakaid. Õige ettevalmistusega saab selle supi tehtud umbes 30 minutiga, seega sobib ka kiiremateks õhtuteks.

Minu retseptis on kasutusel laktoosivaba maitsestamata jogurt, mille võib soovi korral asendada tavalise maitsestamata jogurtiga või hoopis kookoskoorega (juhul kui on probleem piimavalguga üldisemalt). Kookoskoor annab supile veidi teistuguse maitse, aga kindlasti tasub katsetamist. Madalama GIga valik on siiski maitsestamata jogurt.

Foto: Viljar SärekannoRetsept (5-le):
600g bataati
4 suuremat porgandit
1 küüslauguküüs
400g kanafileed
2l köögivilja puljongit
600g maitsestamata jogurtit
soola, pipart
värsket rosmariini
*Soovi korral kaunistuseks keedetud vutimuna

Valmistamine: Koori ja haki bataat, porgand ja küüslauk tükkideks ning pane koos puljongiga suurde potti keema. Haki kanafilee ning lisa potti siis, kui juurviljad on peaaegu pehmeks keenud. Keeda juurvilju koos kanaga seni, kuni kana on läbi küpsenud ja juurviljad pehmed (umbes 10-15 minutit veel). Kalla juurviljadelt ja kanalt pool puljongi kogusest ära. Lisa juurviljadele sool, pipar, rosmariin ning jogurt ja purusta saumiksriga pehmeks püreeks. Võta purustamiseks aega ning jälgi, et kõik tükid saaksid kenasti püreestatud. Mida kauem püreestad, seda pehmem ja siidisem supp saab! Serveeri kausis koos keedetud vutimuna ja värske rosmariiniga. Njämm!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga