Toit

Bataadi pannkoogid

Esmapilgul tundub idee panna pannkoogi sisse köögivilja võrdlemisi kummaline, ent seda retsepti tasub katsetada! Tulemuseks on ootamatult mahedad ja magusad koogikesed, mis maitsevad värskete puuviljade ja marjadega lihtsalt jumalikult.

Nädalavahetuse hommikuti pannkoogi söömine on minu jaoks omaette rituaal. Mitmed mu sõbrad teavad mu pannkoogi armastust hästi, sest ühised pannukahommikud on alati äärmiselt küllusliku laua taga mööda saadetud kvaliteetaeg. Mulle meeldib, kui laual on erinevaid sorte pannkooke – no näiteks ühed speltajahust, teised tatrajahust, miks mitte mandlijahu omasid ja veel paar sorti – ja lisaks sellele põhitegelasele peab olema ikka VÄGA palju asju, mida sinna peale laduda. Vähemalt nii, et saaks kolm ringi pannkooke süüa erineva kattega. Üks suur lemmikkooslus on näiteks maapähklivõi ja banaaniga pannkoogid (oh-my, kui head need on!) aga aegumatu klassika on marjad-puuviljad ja veidike siirupit. Tänastele pannkookidele sai peale marju, puuvilju, maitsestamata jogurtit, siirupit ja oma tehtud soolakaramelli! Oh jaa, see soolakaramell oli pannkoogil veel eriliselt maitsev, soovitan järele proovida! Magusa pannkoogi alla võiks süüa ka paar soolase kattega pannukat, aga see on teine teema – selle retsepti isendeid tuleb ikkagi süüa millegi magusaga 🙂

Nii mulle kui ka ilmselt paljudele mu sõbrannadele tunduks see bataadi pannuka idee päris põnev, aga ma kaldun arvama, et enamusel meist tekib küsimus kuivõrd sooja vastuvõtu osaliseks saaksid need meie meespere silmis. Et noh, mis see kartul selle pannkoogi sees nüüd teeb, ikka muna-suhkur-jahu! Mina olin igatahes ülimalt positiivselt üllatunud, kui peale esimesi ampse teatas mu elukaaslane, et “need on maitsvamad kui need teised” (parasjagu olid nimelt laual ka tavalisemad pannukad). Seega vähemalt üks vastassoo esindaja on selle kummalise koosluse heaks kiitnud.

Retsepti au saadan taaskord Deliciously Ella‘le, kelle raamatust see algne idee pärineb. Tegin retseptis oma maitse järgi natuke kohandusi ja muudatusi ning välja tuli taaskord maitsev toit. Selle retsepti koguse osas on keeruline öelda, mitmele inimesele seda jagub, sest see sõltub väga palju inimeste pannkoogi-võimekusest 😛 Aga meile jagus seda kolmeks kõhutäieks. Selle retsepti taigen on veidi paksem kui tavaline pannkoogitaigen, seega on vaja selle laiali valgumisele pannil lusikaga kaasa aidata.

Retsept:
200g bataati
160g toortatrajahu
300ml kaerapiima või (laktoosivaba) piima
2spl palmisuhkrut (või agaavisiirupit)
praadimiseks kookosõli

Valmistamine:
Koori ja tükelda bataat ning keeda potis pehmeks. Kurna ning pane keedetud tükid köögikombaini. Lisa juurde kõik ülejäänud koostisained ja blenderda, kuni moodustub ühtlane pehme taigen. Pane pannile kookosõli ning tõsta 2spl täit taigent ja aja see lusikaga pannil laiali ringi kujuliseks. Prae pannkook mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri soojalt näiteks koos marjade, naturaalse jogurti ja agaavisiirupiga.