Toit

Ananassi-tšilli grillsalat

Grillhooaeg on alanud ning igati asjakohane on teiega jagada mõnda head ja kerget salatiretsepti. Ananassi-tšilli salati on midagi veidi teistsugust, kergelt magusama meki ja mõnusalt vürtsika järelmaitsega.

Salatiretseptid tunduvad endale kohati nii lihtsad, nagu ei maksakski neid päris retseptiks kutsuda. Teisalt aga usun, et salatite puhul mängib olulist rolli just maitsete koosluse idee. Asjad, mille peale teinekord õigel hetkel ise tulla ei oska, siis on lihtsam võtta retseptikogu jälle lahti, veidi kerida lehekülge ühele ja teisele poole ning valida sündmuseks sobiv variant.

Minu arvates ei vaja see salat lisaks soola ja pipart, sest vürsti tuleb tšillist ning maitset on ananassis, sibulas ja siirupis juba küllalt. Ent jätan siinkohal selle iga kodukoka oma valikuks – kui tunned, et maitse vajab veidi järgi aitamist, lisa soovi järgi juurde soola-pipart. Tšillit on siin salatis mõnuga, seega kui Sina nii suur vürtsika sõber pole, võid vabalt tšilli kogust veidi vähendada.

Aega võtab see imelihtne retsept vaid nii umbes 10 minutit, sealjuures kõige aeganõudvam on ananassi puhastamine. Allpool on selles osas ka link ühele videole, mis õpetab ananassi õigesti puhastama. Vaata järgi, see teeb tõenäoliselt selle protsessi oluliselt lihtsamaks!

Retsept (4-le):
1 ananass
3 tšillikauna (või maitse järgi vähem)
3 spl hakitud rohelist sibulat
1 spl agaavisiirupit
soovi korral 1 spl hakitud peterselli
soovi korral soola, pipart

Valmistamine: 
Puhasta ananass ja haki väikesteks tükkideks.* Eemalda tšillikaunalt seemned ning haki väikesteks tükkideks. Pane kõik koostisained koos kaussi ja sega. Serveeri koos grillliha või kalaga.

*Ananassi hakkides jälgi, et äärtesse ei jääks teravaid otsi sisse ning kindlasti eemalda keskelt kõva ananasssi sisu. Selliselt saad maitsva ja pehme ananassiga salati, mis pane suud kipitama. 🙂 Kui jääd hätta, siis vaata videot.