Mõnusalt krõbedad ja rammusad ahjukartulid on jõuluroa kohustuslik osa. Selle retsepti järgi saad seest pehmed, aga väljast krõmpsud maitseküllased kartulid.
Mu armas abikaasa on juba aastaid olnud meie pere ahjukartuli meister. Tema saladuseks on üks hea Jamie Oliveri retsept, mille ta on erakordselt hästi omandanud. 🙂 Probleemiks oli aga see, et nood imehead kartulid võtsid alati hirmkaua aega – polnud erakordne, kui ahjukartulite valmimise ajaks oli praad ammu söödud … Seega on antud retsept valminud toiduguru Oliveri ainetel, aga mõnevõrra lihtsustatud. Rasvainena kasuta siin pardi-confit’i retsepti ülejääke.
Retsept (kuuele):
1,2 kg kartuleid
3 sl hane- või pardirasva
1 peotäis värsket salveid
1 apelsini riivitud koor
soola, pipart
Valmistamine:
- Koori kartulid ja keeda neid vees 10 minutit. Kurna ja kalla kõrgete servadega ahjupannile.
- Sega uhmris hanerasv, salvei, apelsinikoor ja sool-pipar, nuiaga salveid ja apelsinikoort kergelt muljudes. Kalla segu kartulitele ja tõsta ühtlaselt segamini nii, et iga kartul saaks maitsestatud.
- Tõsta kartulid 180kraadisesse ahju ja lase küpseda 1 tund. Kartulid jäävad pealt mõnusalt krõbedad ja seest pehmed.
Nipp! Apelsinikoore saad kemikaalidest edukalt puh taks, kui pesed seda jooksva vee all söögisoodaga.
Retsept ilmus detsembris 2018 Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök.