Toit

Aasiapärane kanapada

Hõrk aasiapäraste vürtsidega kanapada sobib ideaalselt külmadesse sügisõhtutesse ja oi-kui-lihtne seda valmistada on! Argiõhtune kõhutäis oma parimas vormis.

September ja oktoober on olnud üllatavalt tegusad, mistõttu tihtipeale ei jaksa enam perele õhtuks midagi erilist süüa teha. Kindlasti on viimane paljudele meist tuttav situatsioon – nälg on suur aga hea meelega roniks lihtsalt teki alla magama. Peale mitmenädalast kallis-tee-palun-ise-süüa perioodi lubasin õhtul köögitoimetused perele pühendada. Isu oli millegi hea, soojendava ja toitva järgi, kus oleks ühtaegu värskust, vürtsi, liha, juurvilju ja kastet. Kokku sai ootamatult maitsev pada, mida teinekordki oma perele või külalistele lauale panna.

Pada on koguselt sobilik neljale. Ei tea kas meie puhul oli tegu vaimustusega esimesest korralikust õhtusöögist pika aja jooksul või tõeliselt tühja kõhuga, aga me sõime selle kõik ühekorraga ära. Esimene ports sai serveeritud pruuni riisiga, teisteks portsudeks oli riis otsas seega sõime pada omas mahlas ja oli niisamuti väga maitsev. Seega serveerimise otsustab igaüks ise – valikusse sobivad imehästi näiteks pruun riis või kinoa, ent eelnevate puudumisel sobib see kenasti ka omaette kõhutäieks.
Foto: Viljar Särekanno

Retsept (4-le):
1 keskmine sibul
1 keskmine bataat
1/4 lillkapsapead
1,5 purki kookospiima (600 ml)
1 tomat
300 g kanafileed
3 väikest küüslauguküünt
1tl jahvatatud ingverit
1,5 tl kurkumi
veidi cayenne’i pipart
veidi õli (kookosõli või oliivõli)
sool, pipar

Valmistamine:
Valmistamiseks vali keskmise suurusega pott. Koori ja haki sibul ning kuumuta tükke õlis kuniks need muutuvad klaasjaks. Haki bataat ja lillkapsas, lisa sibulate ja õliga potti ning kalla peale 0,5 purki kookospiima (200ml). Lisa sool ja pipar ning lase podiseda ca 10 minutit kuni juurikad on peaaegu pehmed. Samal ajal haki kanafilee ja tomat parajateks tükkideks. Kui bataat ning lillkapsas on keenud peaaegu pehmeks, pane potti kanafilee, tomat ja ülejäänud kookospiim. Purusta küüslaugupressiga küüslauguküüned ning lisa need potti koos kurkumi, ingveri, cayenne’i pipraga. Lase pajaroal podiseda madalal tulel umbes 10-15 minutit või kuni kana on küpsenud ja juurviljad pehmeks keenud.
Serveeri kausis kuumalt koos riisi või kinoaga.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga